perjantai 14. marraskuuta 2014

Erilainen

Outo, omituinen, friikki, sekopää, hullu.. Aika monilla eri sanoilla voi kuvailla ihmistä joka ei ole samanlainen ku muut. Usein ne sanat ovat todellaki loukkavia. 
Jos joku on vähänki erilainen, hänet syrjätään, ei hyväksyttään mukaan ns omiin piireihiin. Sellaisen ihmisen on vaikea löytää kavereita, muut ei uskalla ollaa tekemisessä sellaisen "friikkin" kanssa, muuten heitäki kiusataan. 
Erilaisuudesta pitää olla ylpeä! Pitää olla onnellinen siitä ettei ole samanlainen ku muut, mutta jostain syystä kaikki yrittää tukahduttaa sen erillaisuuden ja saada hänelle huonoa itsetuntoa. 
Aikuisten maailmassa ei enää kiusataan niiku teini-ikäiset, Teininä, koulussa lasten suusta kuulee usein sellaistaki tekstejä, että huhuh! Jos jolla on eri tyylliset tai täysin tyyllitömät vaattet, se jo johtaa siihen että olet koulun kiustattu. Jos pärjät paremmin ku muut, sut aletaan kiusamaan, jos taas olet huonoin jossain, seki johtaa kiusamiseen. Kiusattuksi tuleminen on todella helpoa, siihen ei tarvitse muuta ku olla pikkusen erillainen ku toiset. 
Aikuisetki kiusaa, mutta ei suoraan; työporukoissa jos tulet kahvihuoneseen, sua ei kukaan huomaa, hymyt ovat lähinä tekohymyä, ihmiset tieskentelee olevina ystävällisiä. Vaikka kuinka he tieskentelee, se kylmyys mitä niiden sisällä on, se kuitenki tuntuu ja pahemmalta tuntuu ku toiset tieskentelee. Yleenssä hänet ei kutsuttaan yhteisiin pikku menoihiin tai juhliin, mutta seuravaana päivänä hänen kuuleen jakavat edellisen illan tapahtumista ja sit kysytään; heei miks sä et tullu mukaan? 
Se että työpaikkoilla tai koulussa kiusataan, seki voi jatkua kotonaki, isossa perhessä sisarukset saatavat jättää yhden niistä ulkopuolelle. Tai miks ei vanhemmatkaa syrjäisi omaa lasta? Jos lapsi on muutanut muualle, jatkuvasti hänet jättettään perhen menoista ulkopuolelle, samaan aikaan jakaavat omista menoista ihanat perhe kuvia, faceen tai instaan, ystäviltä tulee kommenteja; voi että ku olette todella onnellinen ja rakastava perhe! Mutta tietääkö ne heidän uudet tuttu/ ystävät että perheseen kuuluu myös muitaki lapsia, mutta jostain syystä hän ei ole enää tervetullut heidän onnellisen perheseen. 
Eikö muut oikeasti ymmärrä että kaikki tälläinen on oikeasti loukavaa. Todella moni ihminen kokee etä hänet kiusataan ja syrjätään, eikä kukaan halu tullaa väliin. Miksi ihmiset ovat niin kylmiä? Eihä kukaan halu että hänet syrjättäisi?

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Se on totta, mut ei kaikki ole sitä mieltä..

      Poista
    2. Se on heidän ongelmansa ja jos he menettävät sitä kautta mahtavia kokemuksia, se on heidän menetyksensä. Äitinä pitää vain huolehtia siitä, että kasvattaa oman lapsensa suvaitsevaiseksi ja muita ihmisiä kunnioittavaksi. Ja muistaa myös itse toimia hyvänä esimerkkinä.

      Poista